Een 3D printer kopen als ontwerptool

13 augustus 2019 Uit Door Admin

Voor ontwerpers is een 3D printer kopen haast verplichte kost geworden. Dit komt doordat het simpelweg een goede investering is. Dat is vooral te danken aan het feit dat door de opkomst van de printer allerlei nieuwe paden te bewandelen zijn. De mogelijkheden om te ontwerpen zijn flink groot geworden. Dat maakt het juist in deze tak dus ook heel interessant om ermee te willen werken. Dat geldt niet alleen voor professionals, maar zeker ook voor liefhebbers die graag met ontwerpen bezig zijn. Het is in dat licht goed om de zaken die meespelen bij de aankoop goed voor ogen te hebben.

Het soort filament dat gebruikt wordt
Een 3D printer kopen hangt samen met de mogelijkheden die er geboden worden. Het is bijvoorbeeld goed om te weten met welk materiaal er gewerkt kan worden. Dit wordt ook wel het filament genoemd. Dit is het soort plastic waarmee de prints worden gemaakt. Al kan het soms ook om andere materialen dan plastic gaan. Dit verklaart ook direct waarom het zo belangrijk is om dit goed te bepalen voordat de keuze voor een bepaald type printer wordt gemaakt. Alleen al om die reden is het goed om alles goed uit te zoeken.

Simpel aan te sluiten
Wie vooral ontwerper is en technisch wat minder onderlegd is, wil natuurlijk een 3D printer kopen die direct te gebruiken is. Dit is dan ook goed mogelijk. Het is namelijk zo dat er verschillende modellen zijn die direct te gebruiken zijn. Het gaat dan om modellen die al geheel kant-en-klaar zijn en zo aan te sluiten zijn. Tegenwoordig is het soms zelf al zo dat er zelfs geen computersysteem nodig is. De standalone kan dan zelf de prints op basis van de ontwerpen die je invoert maken. Dat maakt het wel heel gemakkelijk om ermee te werken als ontwerper.

Passend binnen het budget
Ook goed om te weten als het om een 3D printer kopen gaat, is dat er mogelijkheden zijn voor elk budget. Wie de modellen naast elkaar legt, ziet al snel dat het goed mogelijk is om een passend model te vinden binnen de mogelijkheden die jij hebt om te investeren. Het is dan natuurlijk wel vooraf slim om even te achterhalen hoe de verhouding tussen prijs en kwaliteit van de verschillende modellen is. Dat geeft een duidelijke indicatie welke het best te kopen is. Alle reden om hier dus voldoende aandacht aan te besteden als ontwerper.

 

Lees verder – Ninja Ster kopen